Latvijas uzņēmums gūst atzinību GoPro Million Dollar Challenge apbalvošanas pasākumā

Tāpat kā modes, interjera, medicīnas, izglītības vai jebkura cita industrija nepārtraukti mainās, arī apbalvojumu, medaļu un kausu dizaina nozare neapturami soļo uz priekšu, pieprasot arvien jaunus, inovatīvākus un radošus risinājumus. Labi rezultāti sportā, izcils veikums darba vietā, neatsverami produktīva sadarbība - pateicības par to kļūst arvien individualizētākas, īpašākas un ražotājiem izaicinošākas.  


“Jau vairākus gadus pilnīgi noteikti varam apgalvot, ka vienkārša apbalvojuma, medaļas vai pateicības kausa pasniegšana vairs nav modē. Kārtējā bezpersoniskā medaļa, kas pazūd citu jūklī, vairs nevienu neuzrunā. To vietā nāk daudz personiskāki atzinības simboli ar īpašu pievienoto vērtību un stāstu,” pieredzē dalās apbalvojumu darbnīcas “Awards & Medal Studio” dizainere - projektu vadītāja Ilze Skromane. 

Apbalvojuma dizainu aktuālās tendences iezīmē balvu individualizāciju, personīgu pieeju, cieņpilnu iedziļināšanos vēstījumā, kā arī jaunu materiālu, dizaina risinājumu un iespēju meklēšanu visiem produktiem - no it kā vienkāršas kaklā karināmas medaļas līdz izmēru ziņā ievērības cienīgam kausam vai trofejai.

Tieši atbilstība visiem augstāk minētajiem nosacījumiem 2020. gada nogalē Apbalvojumu darbnīcai vēra durvis jaunai, izaicinošai sadarbībai ar starptautiski zināmo  sporta jeb “action” video kameru ražotāju “GoPro”, kas tobrīd lūkojās pēc apbalvojumiem ikgadējam video izaicinājumu konkursam “GoPro Million Dollar Challenge”.

 

Pasaulē unikālākas video kameras saimnieki reizi gadā organizē starptautisku konkursu, kurā dalībnieki piecās kategorijās ir aicināti video stāstos iemūžināt īpašus, nebijušus, pārsteidzošus un iedvesmojošus mirkļus, notikumus un piedzīvojumus. Uzsvars tiek likts uz aktīvu dzīvesstilu, sasaisti ar dabu, pasaules skaistumu.

Šādu vēstījumu obligāti bija jānes konkursa simboliskajiem apbalvojumiem, kuru Vācijā esošā “GoPro” filiāle saskatīja “Awards & Medal Studio” portfolio, izvēloties eleganta skandināvu dizaina tradīcijās darinātu 100 gadus veca koka un  šobrīd moderno epoksīda sveķu darinājumu.

GoPro balvas modeļa prototipu var apskatīt un iegādāties šeit.

 

Katra šāda no senatnīga koka un moderniem polimēru materiāliem veidota balva ir neatkārtojams mākslas darbs, jo paša koka individuālā liekuma, rakstura un tekstūras dēļ nav iespējams sagatavot divus pilnīgi vienādus eksemplārus. Balva sastāv no diviem elementiem: simtgadīgas ozola koksnes un augu bāzes sveķiem. Individuālās balvas pamatam tiek izmantoti citiem nederīgi, veci, bet labas kvalitātes koki, kas dažādu iemeslu dēļ vairs nevar pildīt savu sākotnējo mērķi. Koku papildina gaišzili, caurspīdīgi augu bāzes sveķi. Abi izmantotie materiāli, dabīgi saplūstot viens ar otru, piešķir balvai īpašu dzīvīgumu, neatkārtojamību, lakonisku gaumīgumu. 

“Mums, ziemeļeiropiešiem, koks vienmēr ir bijusi liela vērtība, un paaudžu paaudzēs mēs esam iemantojuši cieņu pret to. Koks mums nav tikai vienpatīgs ainavas elements. Koki caurvij mūsu tradīcijas, tie izsenis ir mums bijuši svarīgi ikdienā gan kā kurināmais bargās ziemās, gan kā mājokļu būves sastāvdaļa. Tāpat kokiem bagāti meži mums ir vieta, kur varam rast mieru, atpūtu un uzlādējošu enerģiju. Tāpēc esam ļoti gandarīti, ka ar šīm balvām mēs varam dāvāt kokam otru dzīvību,” stāsta balvas idejas autore I.Skromane. 

Kā norāda I.Skromane, visizaicinošākais balvas izstrādē bijusi iesaistīto pušu un to atrašanās vietu laika zonu atšķirības. Balvas dizaina un izstrādes saskaņošanā piedalījās ne tikai Vācijā esošās filiāles darbinieki, bet arī “GoPro” Amerikas Savienoto Valstu mātes uzņēmuma kolēģi. Veiksmīga projekta realizācija tika panākta ar ļoti detalizētu plānošanu un loģistiku, kas nebūtu iespējama bez ieklausīšanās klienta vēlmēs, ilggadējas pieredzes, nozares zināšanām un uzticamiem sadarbības partneriem. Projekta realizēšanai bija nepieciešami trīs mēneši.

Saņemot “GoPro” atzinību un uzticēšanos, “Awards & Medal Studio” turpina darboties pie arvien jauniem un radošiem risinājumiem, paplašinot kausu, medaļu, apbalvojumu piedāvājumu. 

  
  

Studijas veidoto apbalvojumu portfolio jau atzītajām medaļām, kausiem, balvām un misiņa, nerūsējošā tērauda, stikla un akrila apbalvojumiem piepulcējušies koka darinājumi un pavisam nesen arī inovatīvi, no betona veidoti apbalvojumi ar iestrādātiem koka elementiem. Dzinulis izzināt arvien jaunu un ļauties eksperimentiem neļauj apstāties pie sasniegtā un garantē arvien jaunu risinājumu meklēšanu, atrašanu un ieviešanu atbilstoši aktuālajām tendencēm un klientu vēlmēm.

 Apskatīt un iegādāties balvas var šeit.